Acest monitor, a aparut in urma nevoii exprimate de catre consumatori si dorinta de a avea un monitor cu o diagonala mai mare decat cea de 4.3inch. In plus, vine si cu imbunatatiri considerabile, pe care monitorul de 4.3inch nu le are.

In primul rand, rezolutia acestuia este mai mare. Ea se poate seta, putand alege intre doua optiuni: 480x234 sau 800x480. Automat, se poate schimba si aspectul, astfel ca se poate alege intre 4:3 sau 16:9. Pentru camerele mai micute ca dimensiune, rezolutia monitorului ar trebui setata la 480x234, deoarece, la o rezolutie mai mare claritatea imaginii nu este atat de buna, insa pentru camerele mai mari (vezi LAB2831 sau LAB306) nu este o problema, rezolutia putand fi setata la 800x480.

O alta caracteristica importanta este cea a ajustarii luminozitatii si a contrastului. Pentru ca toti suntem diferiti, iar unii au nevoie de mai multa lumina decat altii pot suporta, se poate ajusta luminozitatea, cat si contrastul. Acesta este un avantaj pe care nu multe monitoare il au.

Rotirea imaginii, este un alt avantaj de care monitorul de 7inch dispune. Imaginea se poate roti de cate ori este nevoie.

Atat monitorul de 7inch, cat si cel de 4.3inch au doua intrari video, insa la monitorul de 4.3inch camera de spate functioneaza doar cand schimbatorul de viteze este bagat in marsarier, iar in rest, este vizibila camera de fata. Monitorul de 7inch dispune de posibilitatea de a schimba oricand vizualizarea camerei de fata cu cea de spate sau invers. Se poate face acest lucru, apasand butonul AV1/AV2.

Toate aceste caracteristici par interesante, dar ceea ce este uimitor la acest monitor este ca poate fi integrat in tetiera, avand chiar si suport pentru aceasta. La o calatorie lunga, copiii se pot uita linistiti la imaginile redate pe monitorul acesta, dupa ce l-ati atasat tetierei.

Pe langa acestea, are si buton de ON/OFF, meniu, butoane pentru ajustarea volumului si o telecomanda care contine aceste butoane, plus selectarea video sau a modului.

Cateva caracteristici tehnice ar fi:

Dimensiunea ecranului: 7 inch

Rezolutie: 480x234 / 800x480

Voltaj: DC 9V-35V

Consum: 5W

Input video: 2 intrari video

Monitorul TFT de 7inch poate fi folosit cu orice camera marsarier, atat de fata, cat si de spate. Chiar daca acesta are costul mai ridicat decat celelalte monitoare, merita investitia, deoarece functioneaza ca monitor marsarier sau monitor video si are mai multe functii decat celelalte.