De multe ori ni s-a pus intrebarea cum functioneaza Bi-Xenon? Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa raspundem la mai multe intrebari. Sa le luam logic, ca sa spun asa. Pentru a sti cum functioneaza un lucru, trebuie sa stim, mai intai, ce este acel lucru.

Articolul de astazi este unul scurt, care aduce informatii din aceasta zona si doreste sa lamureasca problemele urmatoare: ce inseamna bi-xenon? La ce masini este intalnit? Cum functioneaza Bi-Xenon? Si ce iti trebuie ca sa iti montezi bi-xenon pe masina?

Ce inseamna Bi-Xenon?

Bi-Xenon se refera la becul care are si faza lunga si faza scurta, adica becul H4. Schimbarea fazei se va face cu ajutorul unui schimbator de faza, atasat becului.

Lupa Bi-Xenon se refera la lupa speciala pentru masinile care au avut soclu H4, dar au montata ulterior, instalatia de xenon. La masinile cu lupa Bi-Xenon, schimbarea fazei nu se va mai face din bec, ci din lupa direct.

Unde intalnim Bi-Xenon?

Bi-Xenonul este intalnit, in general, la masinile mai vechi sau la motociclete.

Pentru masinile care au bec H4 din fabrica si doresc sa-si puna lupe, trebuie sa achizitioneze lupe Bi-Xenon care functioneaza cu bec H1.

Pentru cei care vor sa isi puna instalatie Xenon pe masina si au H4, recomandam Kiturile Bi-Xenon, care contin tot ce trebuie pentru montaj.

Cum functioneaza Bi-Xenon?

Asa cum am spus mai sus, tinand cont ca faza lunga si faza scurta "locuiesc" impreuna intr-un singur bec, schimbarea fazei se face cu ajutorul unui schimbator de faza, care se ataseaza la balast si la bec, iar mai apoi la alimentarea de la masina.

In cazul in care masina are lupa Bi-Xenon, schimbarea fazei nu se va mai face din bec, ci din lupa, asta inseamna ca schimbatorul de faza nu se va mai conecta la bec, ci la lupa, apoi la balast, iar balastul direct la becul H1.

Ce iti trebuie ca sa-ti montezi Bi-Xenon pe masina?

Daca nu-ti doresti lupa si doresti sa-ti montezi xenon pe masina, trebuie sa achizitionezi doar un Kit Bi-Xenon cu Can-Bus sau fara, in functie de masina. La masinile cu senzor de bec ars, trebuie montat un Kit Bi-Xenon cu Can-Bus.

In acest kit gasesti: 2x Becuri Xenon H4, 2x Balasturi, 2x Cotrollere de faza, un manual de instalare si prinderile pentru balasturi.