Toti am auzit de camerele marsarier sau de senzorii de parcare, iar cei care isi doresc asistenta cu serviciu 100% impecabil le-au si achizitionat deja. Pe bucati sau in Sistem Complet de mers inapoi, ele sunt extrem de utile, deoarece ne ajuta sa parcam corect si fara griji in orice spatiu (in care avem si loc, bineinteles). Cu cateva mici modificari, ne transformam masina intr-un coechipier care ne “vorbeste” si ne ajuta sa avem control mult mai bun asupra acesteia.

Sistemele complete de mers inapoi sunt pachete care contin Camera de mers inapoi, Senzorii de parcare si Afisajul camerei si bineinteles si prinderile si cablurile aferente acestora. Sistemele complete, ca orice kit, au un pret mult mai avantajos decat in cazul in care ar fi cumparate separat. Se intampla deseori sa nu stim ce accesorii se potrivesc masinii noastre, iar procesul de informare poate dura mult timp si rezultatul poate fi unul nedorit, de exemplu, poti afla pareri diferite de la persoane diferite si te poate induce in eroare si mai mult.

Astfel ca, in articolul de astazi vei afla cateva informatii despre Sistemele Complete de mers inapoi, ca mai apoi acestea sa te ajute sa iei o decizie benefica pentru tine.

 

1. Senzorii de parcare

In principiu, senzorii de parcare se pot prinde atat in spatele masinii, cat si in fata. Numarul acestora difera de la un furnizor la altul. Bara masinii trebuie gaurita, astfel incat senzorii sa intre si sa se prinda in bara. La Sistemele noastre complete de mers inapoi, cat si la Kit-ul cu senzori, freza este inclusa in acesta.

Senzorii de parcare de la Cartech sunt de doua feluri: cu afisaj sau cu buzzer. Cele cu afisaj, pe langa sunetul care se regaseste si la Buzzer, au si un ecran mic, a care dimensiune si al carui afisaj difera in functie de tipul Kit-ului. Alegerea unui kit cu afisaj sau al unuia cu buzzer este la latitudinea cumparatorului, deoarece senzorii in sine sunt la fel, iar calitatea nu este afectata.

 

2. Camera marsarier

Intr-un articol anterior am vorbit despre camerele marsarier si am dat detalii despre camerele pe care le comercializam noi. Pe langa tipul de prindere, trebuie sa te gandesti daca iti doresti o camera cu Night Vision sau una simpla.

Camerele cu Night Vision pe care noi le comercializam sunt: LAB2831, LAB4031 si LAB306. Cea din urma este o camera mai mare, care se potriveste foarte bine camioanelor, dubelor su masinilor de dimensiuni mari.

Un alt model de camera este cel cu suport de numar. Aceasta se monteaza in locul suportului de numar existent, camera fiind incorporata in acesta. Avantajul este ca nu mai trebuie sa gauresti bara masinii si pentru a introduce camera sau a o prinde de aceasta.

Modulul wireless pentru camerele marsarier nu face parte din Sistemul Complet de mers inapoi, insa poate fi achizitionat separat si montat ca atare pe masina ta. El este universal si are compabilitate cu toate modelele de camere marsarier.

 

3. Afisajul camerei

Afisajul camerei este si el important si face parte din Sistemul Complet de mers inapoi. Pentru a vizualiza ceea ce reuseste camera sa-ti arate, trebuie sa ai un output video, iar acesta este afisajul.

Aici sunt trei modele pe care noi le comercializam, insa ele pot fi mai multe de atat. Exista monitorul cu picior, care are posibilitatea de a fi prins de partea de sus a masinii (parbriz, plafon sau oriunde se doreste) sau de bord, deoarece are banda dublu adeziva si nu se va desprinde.

Monitorul pliabil are si el banda dublu adeziva si se poate prinde de bord. Avantajul acestuia este ca se poate plia si va arata mult mai bine.

Afisajul pe oglinda este o alta varianta pentru care multi opteaza. Oglinda se prinde de oglinda retrovizoare si are rol dublu, atat de oglinda retrovizoare, cat si de monitor, atunci cand masina intra in marsarier.

In principiu, alegerea unui Sistem Complet de mers inapoi se face in functie de preferintele soferului, cat si de potrivirea sistem-masina. Speram ca ti-am oferit informatii pretioase si ca de acum, cand vei dori sa-ti achizitionezi un astfel de sistem, vei corela cunostintele cu preferintele tale si iti vei alege un sistem pe placul tau, care sa te ajute de ori cate ori ai nevoie!